divendres, 10 de juny del 2022

RECOMANEM EN MAIG 2022

RECOMANAT A PARTIR DE 10-11 ANYS :


                                           migrants-issa watanabe-9788494990458

 Migrants/ Migrantes

        Watanabe, Issa. 

                       Ed. Libros del Zorro Rojo, 2019

Benvingudes i benvinguts al Gran Teatre de la Vida.


No es deixen impressionar per la història dura i commovedora que trobaran, perquè això no és més que una fabulació, una ficció. Encara que podríem preguntar-nos: els mons que produeix la imaginació són més reals que la pròpia realitat?

Passen, passen i vegen ...

díhuit escenes que representen el recorregut dels personatges, "el viatge (altre llibre de migrants)" a cap lloc i la incertesa de si arribarà tothom.

Un espectacle a base de figures  amb colors, la necessitat de supervivència, que ressalten sobre el fons negre de la nit o potser sobre el negre que simbolitza la foscor dels seus estats d'ànim.

Escenes habitades per figures gairebé antropomòrfiques gràcies als vestits i els objectes que els donen forma humana. Personatges que transmeten una situació amarga, desesperançadora i que mostren la mort, la fam, el desmai, el perill...

Aquestes imatges en forma teatral ens apropen a una revisió del grup social: La col·laboració i solidaritat que hi ha entre els que viuen el  mateix patiment malgrat a ser diferents, la complicitat, la necessitat de compartir i l'enfrontament col.lectiu contra la mort.


Què impulsa a l'autora a voler fer aquest llibre? ¿Comunicar? Transmetre un indici de veritat? ¿Presentar-nos un reflex de la realitat amb les seues llums i les seues ombres?

L'absència de text no desllueix un guió interessant i una necessària història que contar. I així, al final, la foscor queda il·luminada per un arbre amb fulles de color que fan canviar el gest corporal dels personatges, el cap baix s'alça per a mirar un futur encoratjador i es converteix en un cant a l'esperança, en un projecte d'integració a través de l'art.



Senyores, senyors, la funció està a punt de començar.
Per favor, apaguen els seus telèfons mòbils i concentren la seua mirada en aquesta obra que us oferim.