diumenge, 20 d’octubre del 2024

RECOMANEM EN OCTUBRE 2024

 

RECOMANAT A PARTIR DE 4 - 5 ANYS

 

 EL REGAL / EL REGALO

Laroche, Agnès (text)

Augusseau, Stephanie (il.lustracions)

Ed. Tramuntana, 2015 (2013)

 

 

 

 





El regal és un llibre que elogia aprendre a viure un  temps d'espera i l'emoció que genera saber guardar un secret.

Es poden abordar aquests temes en un llibre de primeres lectures?

Agnès Laroche i Stéphanie Augusseau ho aconsegueixen.

L'autora escriu un text senzill, però eficaç a l'hora de desenvolupar la situació de Nil, la vida del qual gira en torn a una caixa embolicada amb un paper blau i un llaç daurat.

Per una altra banda, aquest breu text ocupa un espai molt reduït en cada pàgina, excepte en aquella on es desvetlla el secret del misteriós regal.

Pel que fa  a les il.lustracions, Stéphanie Augusseau ens ofereix un treball delicat que estableix una palesa sinergia amb el text. Són el complement perfecte per a la tendresa que embolcalla la història.

L'acurada edició de Tramuntana ens permet gaudir d'un àlbum amb clar predomini de la doble pàgina que, a més a més, produeix un ritme pausat i relaxant en la lectura de les imatges.

És important remarcar que la il.lustradora enriqueix sovint la paraula escrita amb aportacions humorístiques  que contribueixen a arrodonir la història.

A l'hora de parlar de la utilització del color hem de referir-nos a l'àmplia gama de grisos, al negre i a la llum que aporten alguns objectes en colors vius com el blau, el groc o el roig.

Per concloure, El regal és un àlbum emotiu i sorprenent que farà gaudir a les lectores i lectors més menuts.