dilluns, 24 de febrer de 2014

EL TAMAÑO DE LOS SUEÑOS
TÍTOL: EL TAMAÑO DE LOS SUEÑOS
AUTOR: Karmelo Iribarren
EDITORIAL: Anaya

 
                         Lo realmente difícil es salir entero
de una historia de amor.
 
El llibre que us recomanem és desmitificador d'una visió de la poesia destinada només a entesos, a privilegiats, o a estudiosos; és a dir, una poesia exclusiva. En canvi, els versos que proposa aquest poeta són senzills, directes, quotidians, amb una sintaxi ben pensada i ben construïda.
No tenim cap dubte en definir a Karmelo com un poeta urbà:  el bar, el carrer, la publicitat, els cotxes ... Llocs i elements que ens integren a la ciutat, espai que es converteix en un lloc de salvació, d'eixida de la desesperança.
Els 39 poemes agrupats en cinc blocs - paradojas, crònica de sucesos, otras muertes, del amor y otros deseos i solo tú - reflecteixen el mòn poètic de Iribarren on es canta, per una banda, l'amor polièdric, el platònic, el somniat, el perdut, el viscut en aquests moments, el culpable, el tràgic i l'amor anhelat. Per altra banda, els sentiments en diferents situacions amoroses com ara, el moment de la retrobada, la separació física, la indiferència davant el fracàs, la resignació davant l'atzar o la nostàlgia que provoca el pas del temps.
A vosaltres lectores us recomanem aquest llibre que prescindint de la rima, us agradarà pel seu ritme, la seua sonoritat i pels somnis que, grans o petits, ens ajuden a viure.
Recomanat: +14 anys.