diumenge, 24 de novembre del 2019

RECOMANEM EN NOVEMBRE 2019


RECOMANAT A PARTIR DE 18 ANYS :






Mirall, espatlla, intermitent / Espejo, hombro, intermitente
Nors, Dorthe
Salvany, Meritxell (trad.català)
Alonso, Victoria ( trad.cast)
Editorial Les Hores, 2019 / Ed.Anagrama, 2019



Mirall, espatlla, intermitent és la història de Sonja, una dona de quaranta anys que se sent atrapada en la seua vida. Aquesta etapa de crisi està motivada per diferents circumstàncies: el fracàs en les relacions sentimentals, l'enyor del paradís perdut on visqué la seua infantesa, el desarrelament  i la decepció a Copenhaguen, la ciutat on es traslladà a la recerca d'una vida més excitant i amb més possibilitats que la que havia conegut fins aleshores.

A més a més la protagonista s'enfronta amb la insatisfacció que li produeixen unes  relacions familiars bloquejades i la frustració en  les relacions quotidianes...).

Tanmateix, lluny de narrar la història traspuant dramatisme, l'autora utilitza un registre sovint humorístic i irònic.

Un element que cobra una gran importància en la construcció de l'experiència vital de Sonja és la seua estima per la natura. El contacte amb aquesta es revela com una font d'autenticitat en contrast amb la vida urbana dissenyada per a la uniformitat.

Per ùltim, el trobament amb Martha proporciona a la protagonista una nova mirada sobre la vida i sobre el futur que li serà molt valuosa a l'hora de prendre decisions.

El llibre és un excel·lent retrat emocional d'una dona que busca el seu lloc al món.