dimarts, 28 de gener del 2020

RECOMANEM EN GENER 2020



 RECOMANAT A PARTIR DE 8-9 ANYS :



El cami de la muntanya / El camino de la montaña


Dubuc, Marianne (text i il·lustracions)
Martínez Planas, Francesca (trad. cat.)
Corral Corral, Mercedes (trad. cast.)
Ed.Joventut/ Juventud, 2019


Una excel·lent i delicada història sobre la vellesa i la transmissió de la seua experiència als més joves.


Una al·legoria sobre el camí de la vida. Les passejades per la muntanya de la senyora Teixó i el petit gat Leo ens mostren el cicle vital explicat per a lectores i lectors. 
 

I apareix la parella perfecta, vellesa i infantesa, la curiositat satisfeta per l'experiència a través d'una relació poètica que ensenya al més menut a respectar els altres, a escoltar la natura, en definitiva a estimar-la i, també a prendre decisions.


El temps passa, aspecte necessari en una bona narració, i contemplem com canvia la situació: Un intercanvi de papers en la relació amistosa, una visió realista del pas del temps i alhora una metàfora del creixement i la maduresa.



Les imatges avancen aspectes de la història inclús abans que el text, una manera de fer-nos qüestionar el que passarà i els propers esdeveniments.


Utilitza diferents tipus de textos: el descriptiu, el narratiu i el diàleg. A vegades, la narració apareix complementada per doble pàgines que enriqueixen i entretenen a les lectores ( exposició d'objectes, plànols, dissenys, etc). 
 

Les il·lustracions ofereixen un món plàstic on les aquarel·les de colors suaus remarquen la tendresa que traspua el llibre.