diumenge, 4 de juliol del 2021

RECOMANEM EN JUNY 2021

 RECOMANAT A PARTIR DE 4-5 ANYS :



La banyera / La bañera

Lisa Biggi (text)

Paloma Corral (il·lustració)

Txell Freixinet Raspall (trad.cat)


Editorial:Takatuka,2020

 

És obvi que un bon llibre per petites i petits lectores ha de tractar aspectes relacionats amb la seua vida quotidiana: l'hora de dormir, el menjar ....

i com no, el moment del bany, conflicte habitual quan nens i nenes es neguen a banyar-se.

Es pot superar el conflicte amb un bany compartit entre un fill amb una gran imaginació i una mare que accepta jugar amb ell ?

Un bany compartit i alhora un enfrontament de dues astúcies: el nen que no vol banyar-se i posa l'excusa de ser un extraterrestre que no es pot mullar front la mare que entra en el món animista del nen i fa una immersió al joc simbòlic propi d'aquesta edat.

El nen va creant la història , però és la mare qui la recrea amb les seues preguntes i intervencions, qui determina el final del joc i la tornada a la realitat.

La disposició de les pàgines ens permet seguir les transformacions dels objectes :a les de l'esquerra, una estructura narrativa amb enumeracions: sabonera, l'escuma del gel, l'esponja ...i a la dreta, la conversió fantàstica de tots i cadascú d’ells.

La il·lustradora dona al text color, llum i vivacitat, amb predomini del blau, amb diferents matisos, complementat amb colors suaus per a la resta d'espais.Les imatges permeten jugar amb els detalls.

Així doncs, a  jugar i a gaudir amb la lectura del conte!