diumenge, 15 de setembre del 2024

RECOMANAT EN SETEMBRE 2024

A partir de 6/7 ANYS:






LA CASA DEL RATOLÍ/LA CASITA DEL RATÓN

Jonathan Stutzman

Il. Isabelle Arsenault

Trad. cast.Miquel Desclot

Trad. Cat. Miquel Desclot 

Editorial Ekaré, 2022




"En Llorenç és un ratolí amb botes als peus, un barret al cap i una casa a l'esquena.”

 

 

Així comença aquesta història…

 Un conte amb una estructura acumulativa a base de repeticions, molt tendre, divertit, una faula sobre el poder de la generositat, protagonitzada per un ratolí molt espavilat.

Jugant amb un forat en forma de caseta que ara amaga, ara desvela, el que hi ha a l'interior, l'amfitrió acollirà a tots els animals necessitats que li demanen refugi, sense dubtar-ho. 

Tant els personatges acabats d'arribar, com el lector, miraran amb escepticisme i estupefacció el diminut habitatge, pensant que serà impossible que hi càpiguen.

Però res és impossible quan hi ha voluntat d'ajudar. 

I d'aquesta manera, un rere l'altre i pàgina rere pàgina, tots hi entraran i passaran la nit calentons i protegits a Can Llorenç.

El text de Stutzman ha estat traduït per Miquel Desclot, amb un vocabulari ric, que manté el ritme i la cadència ideals per a tota mena de lectures, incloent la lectura en veu alta.

Preciosament il·lustrat per Isabelle Arsenault  en una barreja de diferents tècniques  que ressalten l'ambient fantàstic de la narració i la profunditat dels emplaçaments : l'encuny de la caseta, uns personatges primer il·lustrats i després afegits en collage, aportant una sensació de tridimensionalitat,el fris desplegable a les pàgines centrals,...

En resum : un llibre deliciós que no et pots perdre.