diumenge, 3 de juliol de 2011

LLIBRES JUNY 2011. La casa. Roberto Innocenti.J. Patrick. Ed. Kalandraka


l

La casa
Roberto Innocenti. J. Patrick Lewis.
Ed. Kalandraka
També en versió catalana en Ed. Símbol.
Aquest album mostra  com es desenvolupa la vida quotidiana, senzilla d’una casa rural d’Italia i els seus habitants al llarg del segle XX, travessant les dècades, les estacions de l’any i els succeïts vitals al llarg de la vida de les persones.
Innocentti va fer les il·lustracions sense el text, però l’editorial americana que va publicar el llibre no entenia el llibre sense text, així ha quedat un text de J. Patrick Lewis, absolutament prescindible, que no aporta res a la lectura.
Les il·lustracions d’Innocenti recorden molt a Anno. Obri el planol i com una càmera quieta situada enfront de la casa, va fer passant el temps. Aquesta seqüencia temporal descriptiva, detallista, minuciosa, ... és una bon model de llibre que reivindica tornar a exercitar eixa mirada a les il·lustracions de gran qualitat, de manera lenta, pausada, exploradora... Permet també una lectura des del final cap al principi.
Propicia una lectura honesta, documentada, de com es pot contar la gran història des de la vida quotidiana, però merament descriptiva que no mou la nostra emotivitat.
Edat recomanada: a partir de 10-11 anys