diumenge, 1 de juny de 2014

A la sombra del maestro.A la sombra del maestro
Juan Farias
edit. Shalaklibros, 2012Quan menys és més.

En huitanta pàgines i una lectura de quaranta minuts, Juan Farias ens fa viatjar a un poble  de la postguerra, “orilla mar”, poble d’un ric (el regidor) i pobres (el mestre, el boig, el retor, Pedro, Paco, la Marola, la Marta...). Cap personatge secundari per a un escrivent fedatari encarregat de mostrar com passa la vida.

Amb una estructura deliciosa, una sintaxi perfecta i un llenguatge concís i magistral, Farias fa un autèntic treball d’abstracció per a convertir un text en una ànima capaç d’emocionar-nos.

"Al maestro, por empeñarse en enseñar, que es decir verdades, le quitaron la escuela. Lo hicieron con un informe a la autoridad competente, que era amiga del alcalde y su socia en un negocio de maderas. Esto no sirvió de mucho, que el maestro se hizo furtivo y salió a buscar alumnos por las corredoiras, en la playa y arriba, en los penedos"   (p. 43)

Agraïm a l’editorial Shalaklibros la reedició d’aquesta joia i oferim un homenatge a Juan Farias, autor que considerem és la nostra gran aportació a la literatura infantil i que tenim l’obligació de tornar a reivindicar.

I si voleu continuar fent un tast, podeu llegir la presentació que Antonio Basanta Reyes va fer del llibre.
http://www.fundaciongsr.com/uploads/contenidos/doc/575-1-PRESENTACION%20JUAN%20FARIAS%202013.pdf

Edat recomanada: A partir de 10-11 anys

Comentat en : maig 2014