dimarts, 11 d’abril del 2017

RECOMANEM EN MARÇ 2017


RECOMANAT A PARTIR DE 1-3 anys


 


L’arca dels animals /El arca de los animales
Marianne Dubuc ( autora/ il·lustradora)
Solà , R. (traducció)
Ed Juventud, 2016



Versionar d’una manera crítica i apropiar-se dels relats bíblics. Amb l’excusa de la llegenda de l’arca de Noè es mostra una xicoteta història per a molt menuts en la que els animals són els protagonistes.

Un llibre d'humor que conta la vivència d'animals molt diversos en una barca per a protegir-se de la pluja. Amb petites endevinalles plàstiques Dubuc planteja el viatge com avorriment o divertiment segons cadascú.

Riurem amb les dificultats d'eixos animals dins de la barca: hi ha problemes d'espai, per divertir-se juguen cadascú d'una manera diferent, arriba la fam i pensen en menjar-se, també hi ha moments de col·laboració per a salvar-se i de desesperació perquè ja no s'aguanten. Quan els instints primaris estan a punt d'esclatar, l'ocell, representant del súper jo, busca solucions fora de la barca i troba terra per a que tots els animals puguen baixar i instal·lar-s'hi.

Les il·lustracions tenen la seua força en les línies del rostre que donen l'expressivitat necessària per a gaudir de cadascuna de les imatges: mal humor, desànim, sorpresa, descans, desesperació ... Davant d'un text molt senzill, les il·lustracions gaudeixen d'una gran varietat en el color, en l'actitud, ... La primera imatge (tots apinyats en una illa) ja és molt divertida.

Manté les pautes dels llibres dels menuts i el format també acompanya la proposta.

L'autora :

Marianne Dubuc és llicenciada en disseny gràfic per l'escola de disseny de la UQAM (Quebec, Canadà). La seva carrera com a autora-il·lustradora de llibres per a nens va començar amb la publicació del seu llibre El mar (La mer) , per Edicions La Pastèque el 2007. Però el seu èxit internacional li va venir amb la publicació de Davant de casa meva i El carnestoltes dels animals (tots dos publicats en català i castellà ). Des de llavors ha escrit i il·lustrat més de 12 llibres i moltes coses més. Ha rebut premis tant en el estranger com a Canadà, com el Premi al millor llibre infantil del Concours Lux el 2008 o més recentment, el 2014, el Governor General's Literary Award atorgat per The Canada Council for the Arts.