divendres, 25 de maig del 2018

RECOMANEM EN MAIG 2018



RECOMANAT A PARTIR DE 14-15 ANYS :







EL HOMBRE DEL TRAJE NEGRO
STEPHEN KING
IL·LUSTRADORA : ANA JUAN
TRADUCTOR: IÑIGO JÁUREGUI
ED.NÓRDICA, 2017


Una recreació a partir de llegendes i contes populars sobre la presència del dimoni a les vides humanes. Aquesta literatura oral reflectia les creences i el comportament de les persones en segles passats davant d'aquest tema. 

L'autor agafa aquesta idea i confecciona una història en la que el protagonista, ja vell, ens conta la seua trobada amb el dimoni durant la seua infantesa.
Una narració que es situa al terreny de la fantasia: un dimoni amb ulls que pareixen d'extraterrestre i una boca enorme com la de l'endrapa somnis, un ésser carnívor amb una fam insaciable. Alhora, ens dóna dades que intenten fer-nos creure l'existència del senyor dels inferns: l'herba per on xafava, s'assecava i quedava cremada, fets que van demostrar al pare que el que li contava el seu fill era veritat.
Com en la Tradició Oral, és al bosc on succeeixen les aventures iniciàtiques, on cal superar les proves per madurar; en aquest cas , on el nen protagonista assumeix la mort del seu germà i aconsegueix enfrontar-se a la por a la mort.
Es feia necessari projectar eixa mort en sí mateix i en la seua mare per a que la família encetara una nova vida amb els membres que resten vius: pare, mare i fill.
S. King demostra el seu mestratge com escriptor de la por i d'allò inquietant amb la descripció minuciosa de l'espai, de l'ésser diabòlic i dels sentiments. A la literatura que tracta aquest tema, els protagonistes aconsegueixen enganyar al dimoni, però es queden amb la inquietud d'esperar el moment indesitjable en que tornaran a trobar-se.