dimarts, 5 de juny del 2018

RECOMANEM EN JUNY 2018



RECOMANAT A PARTIR DE 6-7 ANYS:


Un camí de flors
Autor: JonArno Lawson
Il·lustrador: Sydney Smith
Editorial: Libros del zorro rojo
Any d'edició: 2017


És un llibre a cavall entre àlbum il·lustrat i còmic que, sense paraules, explica la història d'una nena que va camí de casa amb el seu  pare.
Destaca o dóna valor, a través de la xiqueta protagonista, a les coses petites que hi ha a la ciutat ( flors , ocells) i que passen desapercebudes per a la resta, sobretot, per als adults.
Mostra el món diferenciat de la infantesa. Eixe món particular de mirar, de trobar i de mostrar una sensibilitat especial. Tot un muntatge (joc simbòlic) que dóna color i calor a tot el trajecte i a tota la història.
L'adult i la xiqueta viuen  moments paral·lels ( moments d’autonomia de la protagonista) que s'entrecreuen en estones determinades ( moments de protecció per part del pare). Porten ritmes diferents. No hi ha interferències.
El personatge femení manifesta una actitud positiva davant la resta, empatia i necessitat de compartir i així, les flors que troba pel camí les va repartint com qui reparteix afecte i calor.
La il·lustració, mescla de dobles pàgines i vinyetes, fa que el temps i l'espai donen fe del recorregut i de tot el que passa. Els colors (el roig de la xiqueta, el color de les flors i el color que es va escampant...) conten la intensitat de la història. 
Un àlbum sense paraules que dóna moltes possibilitats d'interpretació.
Algunes preguntes queden surant a l’aire de les persones lectores amb actitud conqueridora:  des d'on està escrit? Aquest llibre com el reben els xiquets/es?