dimecres, 31 d’octubre de 2018

RECOMANEM EN OCTUBRE 2018


RECOMANAT A PARTIR DE 4-5 ANYS :

                                           Tu no me vas a creer
                         Autor:Jaime Blume Sánchez
                           Il·lustradora: Irene Savino
                                Editorial: Ekaré
                           Any de publicació: 2013


El protagonista ha tingut un malson i li’l conta a la seua mare : una història que ens recorda, en el nostre imaginari, l'home del sac o saginer,o greixer. 


Escrita en 1ª persona, el protagonista narra amb molta intensitat el seu malson utilitzant estructures bàsiques de la tradició oral, enumeracions d’accions i versos octosíl·labs amb rima assonant els parells que, en alguns moments, ens recorden a la poètica lorquiana.
Llibre compensatori on el propi nen fa un recorregut de creixement i la mare l’acompanya en eixa aventura donant-li respostes dolces que apaivagaven l’angoixa del protagonista. 

Les il·lustracions d'Irene Savino enriqueixen aquesta narració: imatges que visualitzen l’itinerari del nen entrant per la porta de reixes, arribant al bosc i acabant el malson quan eix per la mateixa porta. Ofereixen un contrast entre les imatges fantàstiques - negre i blanc- i les reals - suaus i delicats colors-.

Només una crítica a aquest llibre sobre la por, sobre el valor del conte per a superar-la, sobre la necessitat de l’amor protector de la mare: el seu final resulta explícit i ensucrat.