divendres, 11 de gener de 2019

RECOMANEM EN DESEMBRE 2018


RECOMANAT A PARTIR DE 4-5 ANYS :Soc un animal / Soy un animal 
Alfredo Soderguit( text i il·lustració)

Libros del zorro rojo, 2018


Aparentment podria ser un llibre més d’animals que aprofita les similituds amb els éssers humans. Però és un àlbum que va més enllà.

A través de l'enumeració de les necessitats bàsiques, d'accions quotidianes i cognitives associades a imatges d'animals (una acció, un animal) ens endinsa en una cadència melòdica fins a desembocar en una gran sorpresa. 

Està dividit en quatre parts que facilita l'enumeració diferenciada de les diferents accions que van de les més senzilles i bàsiques a les més complexes.

D'una gran sensibilitat des d'un punt de vista no antropocèntric: jo forme part de la natura.

Proposa un enigma a través dels cabells, o el que siga que apareix en diferents moments, per desembocar en un final sorprenent. Permet pensar i jugar en cada acció. Descobrir una perspectiva insòlita de nosaltres mateixos.

Una sèrie de setze il·lustracions inseparables de les paraules que les acompanyen amb una paleta de colors relacionats amb la terra i la natura (ocres, verds, terra...), on les guardes ja ens resumeixen el contingut: a l'inici una petjada d'animal i al final una petjada humana.

Molt suggeridor tant per a menuts com per a grans.